Italiensrejse 2011

 

 

DAG 1

Efter at vi havde været på farten i 20 timer ankom vi til Rom og kørte straks, ca. 250 km., sydpå til hotel Dei Congressi ved Napolibugten. På vejen fik vi en fantastisk udsigt over havet og Sorrento. Spiste aftensmad på hotellet.

     

DAG 2: CAPRI

Den første udflugt gik til den kendte og smukke ø Capri, her tilbragte vi en spændende dag ledsaget af vores lokalguide Stine. Senere kørte vi op til den lille by Anacapri. Her så Axel Munthes berømte villa, derefter spise frokost på en hyggelig restaurant. Der var tid på egen hånd, til evt. at gå i de hyggelige gader og shoppe lidt. Midt på eftermiddagen kørte vi ned til Capri by, der først og fremmest er kendt for sine mondæne butikker og pladsen Piazza Umberto.

     

DAG 3: AMALFI KYSTEN

I dag så vi de smukkeste steder på Sorrentohalvøen og Amalfikysten. Her ligger små byer som Positano, Furore og Praiano nærmest klistret op af bjergsiden mod havet, og omgivet af en flora, som gør netop dette område verdenskendt. Besøget i Sorrento og kirken San Andreas var imponerende. Vi skulle selvfølgelig også gøre ophold i den gamle sørøverby Amalfi, hvorfra vi vendte tilbage til hotellet. (I dag gik vi 5 km)

 

     

DAG 4: POMPEJI – NAPOLI – ROM 

Vi startede dagen med besøg i Pompeji, vores lokalguide Stine viste rundt. Pompeji blev begravet ved Vesuvs udbrud i år 79. At byen blev begravet under en askeregn, har bevirket, at der har dannet sig en skal uden om de mennesker og dyr, der fandt døden i den katastroferamte by. Alle detaljer er aftegnet så tydeligt, at videnskabsmænd har kunnet tage gipsafstøbninger af dem. Derved får man mange historisk interessante oplysninger fra en provinsby i 1. årh. e. Kr. Vi tog på en rundtur i byen og så de spændende bygninger, der stadig står med mosaikker og fresker. Herfra gik turen ind til Napoli - en rigtig sydlandsk by på godt og ondt. Rundtur på havnen og i byen inden vi fortsatte til Rom. Og blev indkvartering på hotel Fiamma i Rom. Vi spiste alle aftensmad på nærliggende restaurant. (I dag gik vi 6 km)

 

   

DAG 5: PETERSKIRKEN OG ROM TIL FODS

I dag skal vi, sammen med vores lokalguide Anne Marie, se byens største seværdigheder. Anne Marie hentede os på hotellet og vi tog Metroen til Peterskirken, der er den vigtigste af kristendommens syv valfartskirker. Selve kirkerummet gør et ufatteligt storslået indtryk med sin længde på 200 m og perfekte arkitektoniske balance med vidunderlige værker af Bernini og Michelangelo og endog et monument lavet af vores egen Bertel Thorvaldsen. Vi besøgte Den Spanske Trappe. På den nærliggende Café Greco købte vi en kop kaffe til 60 kr.. Lige midt i Roms hjerte ligger byens, og måske verdens, mest populære springvand, Trevi Fontænen, i hvis bassin vi naturligvis skulle smide en mønt. Når man er i Rom skal vi selvfølgelig se Pantheon, som er det bedst bevarede monument fra det gamle Rom - omkring år 600. Vi besøgte Piazza Navona med Berninis dramatiske Flodernes Fontæne. Der blev arrangeret operaaften med ”The Italien Opera Singers”, en god oplevelse. (I dag gik vi 10 km)

     

DAG 6: BUSTUR TIL TIVOLI MED VILLA D’ESTE

På dagens tur kørte vi med bus udenfor Rom og besøger Tivoli, hvor de velhavende romere tilbragte deres ferier i overdådige villaer og paladser. Byens absolut største seværdighed er renæssancebygningen Villa d’Este og dens pragtfulde park med utallige fontæner. Villaen har fået sin fordums pragt igen efter en omfattende restaurering. Vi havde nogle timer på egen hånd til at handle og spise frokost. Midt på eftermiddagen kørte vi tilbage i Rom. (I dag gik vi 5 km)

     

DAG 7: ANTIKKENS ROM TIL FODS

Vi skal igen på opdagelse i antikkens Rom til fods. Vi starter igen med vores lokalguide Anne Marie. I Forum Romanum, hvor hele byens historie blev grundlagt, kan man virkelig mærke historiens vingesus, og vi så Colosseum. Her har vi resterne af verdens største amfiteater, hvor drabelige gladiatorkampe udspillede sig. Turen sluttede på Piazza Venezia, og man har resten af dagen på egen hånd. Vi besøgte det populære Travestere kvarter med små hyggelige restauranter, herfra vandrede vi tilbage til hotellet. (I dag gik vi 15 km)

     

DAG 8: AFREJSE FRA ROM

I dag tager vi til Vatikan museet. Vi tog metroen til Den Spanske Trappe, kikkede kort ind på hotellet hvor Kong Frederik og Dronning Ingrid plejede at bo, derefter til Plazza del Poppolo og endelig til Museet. Det var imponerende hvad bl.a. Michelangelo og Rafael har præsteret. Vore billeder viser lidt af det vi oplevede. Det Sixtinske Kapel var toppen, en stor oplevelse.

 

Tiden er inde til at tage afsked med Italien efter en uforglemmelig uge med store kulturelle oplevelser. (I dag gik vi 12 km)